Leefkeuken annex duplex

Kookzone met inox fronten en werkblad, links werktablet met zicht naar woonkamer, rechts opzetkast waarin oven en microgolfoven (beide met draaideur).  Deze opzetkast overkapt gedeeltelijk de trap vanaf gelijkvloers naar keuken op 1° etage, en dient tevens als basis/bordes voor trapconstructie naar 2° etage (dakterras). De kookzone bestaat uit een brede inductiekookplaat met friteuse en grill aan linker- en rechterzijde, de dampkap bevindt zich achter de kookzone waarbij de dampen worden afgevoerd via een entre-sol onder de keukenvloer. Dit dampkapmeubel dient tevens als legplank met nis voor keukenbenodigdheden. 

Centraal aanrecht en wandkast (bergruimte) zijn beide uitgevoerd in wit stratifiée, met ice-witte Corian als werktablet, dit in schril contrast met de inox kookzone parellel aan overzijde. De wandkast wordt optimaal benut van vloer tot plafond (hoogte 350cm), met inbegrip van 2 frigo/diepvriescombinaties (side-by-side), een vaatwasmachine (op handwerkhoogte) en een toestellenkast uiterst rechts met liftdeur, dit alles perfect geïntegreerd achter witte fronten. Detail deurgrepen: ingefreesde inox schelpvorm, nadien overtrokken met wit stratifiée.

Detail Corian spoeltafels, perfect geïntegreerd in centraal werkblad, beide met inox bodem voor meer hittebestendigheid, en afgeronde hoeken voor makkelijker onderhoud. Kleine spoelbak is voorzien van broyeur om de voedselresten te vermalen en weg te spoelen. Keukenkraan in inox met uittrekbare flexibel.

Contrast tussen de bestaande trap van de oorspronkelijke herenwoning met klassieke ballustrade, en de nieuwe open trapconstructie naar dakterras 2° etage, met aan- en optreden in geplooide staalplaat, afgewerkt in witte structuurlak. De beide trappen zijn gescheiden door een glazen schuifdeurwand met inox ophanging, om tocht en geluidsoverlast te vermijden. Verlichting van de ruimte bestaat uit profielen met TL-lampen, die de lijn van de keukenopstelling volgen: parallel boven aanrecht en kookzone, haaks boven de trap, dit versterkt het architecturale karakter tijdens de avonduren.

Zicht vanuit bestaande woonkamer met oorspronkelijke parketvloer en contrastrijke overgang naar de overwegend helderwitte ruimte van keuken, met daartussen het doorlopend inox werkblad van de kookzone, dat zich als scheidingswand/volume profileert. Let op het repititieve karakter van de beide aanrechten, met contrast inox/wit, als overgang naar de witte kastenwand uiterst rechts. Horizontaal inox-profiel in deze wand dient als geïntegreerde handgreep, en duidt tevens de hoogte van het vroegere plafond aan. Vaatwasmachine op handwerkhoogte biedt optimaal comfort, daarboven bevindt zich de liftdeur voor toestellenkast met breedte 120cm (2 deurpanelen).