Landhuis jaren ’70

Het bureaumeubel-ensemble, bestaande uit schrijftafel verbonden met lage en hoge hangkastjes, in kastanjehout met bovenbladen in wit stratifiée, stamt uit de jaren 60 en werd overgebracht vanuit de vorige woonst, inclusief de 2 hanglampen. Daar komt het momenteel bijzonder goed tot zijn recht, waarbij men een prachtig zicht heeft over de achtertuin.

In de woning werd in het oorspronkelijke ontwerp reeds een slaapkamer-suite voorzien, bestaande uit master-bedroom met directe toegang tot dressing en aansluitend badkamer. Om deze ruimte volledig te laten overeenstemmen met de bosrijke omgeving en de stijlperiode van de woning, hebben wij hierbij gekozen voor grof geweven graspapier in combinatie met maatwerkmeubilair in Amerikaanse notelaar, waarbij de horizontale ramen perfect zijn gesitueerd voor het plaatsen van ruime ladenkasten eronder. De deuropening links is voorzien van een schuifdeur naar de dressing, perfect geïntegreerd door dezelfde wandbekleding.

De grote badkamer, voorzien van dubbele wastafel, ligbad en instapdouche, is bewust zeer sober gehouden om weerom de stijlperiode te volgen, met wit sanitair, natuurstenen vloer, witte gerectificeerde tegels en stratifiée kasten in zelfde tint.

Diagonaal aan overzijde van de master-bedroomsuite bevindt zich het gastenverblijf met 2 slaapkamers en douchekamer, die in exact dezelfde materialen- en kleurenkeuze is uitgevoerd als de grote badkamer. Om de eerder smalle ruimte optimaal te benutten en een zo ruim mogelijke instapdouche te kunnen inplannen, hebben we daarom de achterwand geïnclineerd en ontstaat een trapeziumvormige douche.