Marc Lauwers

Interieur Architect

Marc Lauwers

Interieur Architect

Met reeds meer dan 27 jaar ervaring als interieurarchitecten en vormgevers hebben wij een hoogstaande reputatie opgebouwd in het Antwerpse en verre omstreken. Getuige daarvan ons palmares met tal van bijzondere projecten, waaruit u hier een selectie kan bekijken. U zal bemerken dat in deze realisaties een grote diversiteit wordt tentoon gespreid, gaande van zeer klassieke Belle-Epoque-stijl over modernisme, naar jaren 50 tot 70 en verder eindigend in onze hedendaagse tijd, maar steeds met een belangrijke vrijzinnigheid in elk ontwerp. Uitgangspunt in ons creatief denken daarbij is steeds de stijlperiode van het gebouw, en het interieur te beschouwen als verlengstuk van de architectuur, rekening houdend met onze moderne levenswijze, dit alles gekoppeld aan een grote vorm van functionaliteit. De primaire basis van elk geslaagd project is voor ons een perfecte dialoog en verstandhouding met de opdrachtgever, reeds vanaf de eerste kennismaking, om te resulteren in een uniek interieur opgebouwd uit onze ideeën en advies maar vooràl rekening houdend met de wensen en prioriteiten van de klant. Want het zijn niet wij, de ontwerpers, maar wél de opdrachtgevers die na eindoplevering van de werken volop moeten kunnen genieten van hun woning, en daarin hun persoonlijkheid kunnen vinden.

 

Contact gegevens

Marc Lauwers BVBA

Mechelsesteenweg 114
2018 Antwerpen

Tel.: +32 3 237 34 60
E-mail:  

  

Open van dinsdag t/m zaterdag, 11 tot 18u (za. tot 17u). 

  

Kaart

Projecten

Penthouse

Een karaktervol appartementsgebouw in architectuur van midden jaren ’50, in ware Manhattan-stijl, waar wij voor onszelf een majestueuze penthouse op de 11° etage hebben heringericht, met een fantastisch uitzicht langsheen de 4 windstreken over de ganse stad, tot mijlenver erbuiten, waarbij zowel opkomende als ondergaande zon voor een uitzonderlijk kleurrijk schouwspel zorgen. Bij deze hoogstpersoonlijke creatie hebben wij geopteerd voor een interieur dat voldoende stijlkenmerken heeft in relatie tot de architectuur van het gebouw, gecombineerd met meubelstukken die gaan van ArtDeco over modernisme tot jaren ’70. Door deze aanvaardbare mix onstaat een huiselijke sfeer met eigenzinnige touch, waardoor een té perfect stilistisch interieur wordt vermeden. Als verwoede kunstverzamelaars van werken van voornamelijk hedendaagse Antwerpse kunstenaars, hebben wij uiteraard voldoende ruimte gelaten om de talrijke werken uitermate tot hun recht te laten komen, in perfecte balans met de verscheidenheid aan meubelstukken. Het appartement is niet overmatig gestoffeerd, maar door de vloeiende semi-transparante kamerhoge gordijnen wordt tijdens de avonduren een voldoende warme sfeer gebracht, mét behoud van het uitzicht op de verlichte stad. Let daarbij op de 10 meter lange gordijnwand in de zithoek, die optisch nog wordt verlengd door de horizontale boord ter hoogte van de raamtabletten, in een ton/ton-kleurstelling en een gelijkaardige weefstructuur. Lees meer.

Patriciërswoning 17e eeuw

Restauratie van een 17e-eeuwse patriciërswoning in de oude Antwerpse binnenstad. De woning had veel verbouwingen ondergaan gedurende de eeuwen, tot zelfs een splitsing in 2 aparte wooneenheden midden 19e eeuw. De opdrachtgevers waren reeds eigenaar van de rechterhelft van het pand, en kregen enkele jaren geleden de buitenkans om ook de andere helft aan te kopen, om het geheel terug te brengen tot een majestueuze stadswoning voor een gezin met 3 opgroeiende kinderen. Zowel de ganse voorgevel als een aantal interieur-elementen waren beschermd erfgoed, zodat wij van die gegevens gestart zijn voor het invullen van de ruimtelijke functies en het hertekenen van de achtergevel met zicht op de binnenkoer. Bij de creatie van de interieurarchitectuur en -inrichting werd gezocht naar een vloeiende combinatie en perfecte balans tussen oude en nieuwe materialen, rekening houdend met het historische karakter gekoppeld aan hedendaags comfort.   Lees meer.

Landhuis jaren ’70

Dit landhuis, gelegen midden de Kempische bossen, in de jaren ‘70 ontworpen door architect Lou Jansen, werd jarenlang bewoond door huurders, tot de oorspronkelijke eigenaars op pensioengerechtigde leeftijd beslisten de woning zelf te betrekken, na een grondige interieur-renovatie. Uiteraard met zorg voor en behoud van de architectuur, hebben wij ervoor gezorgd dat het interieur is opgefrist in dialoog met de opdrachtgevers, waarbij onder meer een aantal bakstenen binnenwanden zijn bepleisterd, de rode terracotta vloertegels zijn vervangen in dolomiet natuursteen, dit alles in relatie tot bestaande meubelstukken, waaronder een zeldzaam eetkamer-ensemble van Pastoe uit de jaren ‘60. De woning is volledig symmetrisch en kruisgewijs opgebouwd rond een centrale zithoek die zich onder een immense lichtkoepel bevindt, waarbij de ruimtes diagonaal verdeeld zijn volgens de functies slapen/logeren/koken-wassen/garage-berging. Als dubbele as tussen deze uithoeken is de woonkamer opgebouwd volgens een kruisvorm met integratie van inkom/eethoek/bibliotheek/muziekruimte rondom de patio met zithoek, telkens uitgevend op een terras georiënteerd naar 3 windstreken (0-Z-W), zodat elk moment van de dag kan worden genoten van de zon met zicht op een gedeelte van de omvangrijke tuin en omliggende dennebossen. Lees meer.

Leefkeuken annex duplex

In een voormalige herenwoning in Antwerpen-Zuid hebben we de achterbouw met tussenverdieping grondig verbouwd en herleid tot 1 niveau, met leefkeuken annex eethoek, en open trapconstructie naar hogergelegen dakterras op 2°etage, aansluitend met oorspronkelijke traphall. Op vraag van de opdrachtgevers hebben we een volledig witte keuken ontworpen met inox kookgedeelte. Daarbij zijn we vertrokken van een lineaire opstelling, met 3 parallelle volumes (koken/afwassen/bergruimte) waarop haaks de nieuwe stalen trapconstructie werd gepositionneerd langsheen de blinde zijgevel, waar voorheen dit een zeer sombere hoek binnen de woning was. Daardoor onstaat een trapopening langswaar het daglicht via de raampartij aan bovengelegen dakterras kan binnenvloeien. Het resultaat na verbouwing is een keuken die baadt in een zee van natuurlijk licht, met een maximaal ruimtegevoel, mede dankzij het hoge plafond met vide. Lees meer.

Modernistische stadswoning

Een woning met modernistische gevel in een residentiële buurt in Antwerpen, waarbij de gevel en de aan straatzijde gelegen ruimtes werden gerestaureerd. Achteraan hebben wij de woning uitgebreid tot een totale bebouwde diepte van 30 meter, met uitzicht op de prachtige stadstuin met diepte van 45 meter. Het nieuw opgetrokken gedeelte werd in terrasvorm aangebouwd, met op de 1° etage een volwaardige daktuin, en op 2° etage een dakterras aan het gastenverblijf. Om een zee aan daglicht toe te laten, zijn op gelijkvloers enkele driehoekige patio‘s (binnentuinen) geïntegreerd, om via die vorm een slingerbeweging te bekomen waardoor de aanzienlijke lengte wordt doorbroken, en de diverse ruimtes (eetkamer/bureau/leefkeuken) geometrische maar niet rechthoekige grondpatronen hebben, gaande van cirkel over trapezium tot veelhoek. Daardoor krijgt de interieurarchitectuur een bevreemdend karakter maar tegelijkertijd een onverwacht schouwspel van passages, patio‘s en ruimtes. Lees meer.

Herenhuis omgeving Cogels Osylei

In de fameuze wijk Zurenborg, vlakbij de Cogels Osylei, hebben we een halfopen bebouwing gerestaureerd. Het pand van architect Blomme werd eind 19e eeuw opgetrokken in Belle-Epoque-stijl met landelijke elementen, zoals de houten constructie in de voorgevel typeert. Na menige foute ingrepen in de jaren 60 hebben wij het volledige interieur in ere hersteld, waaronder stucwerk met molluren, trompe l´oeil marmertechniek in wandpanelen inkomhall, diverse vloeren in marmermozaïek. De achterbouw van de woning was door de jarenlange leegstand gedoemd tot afbraak, op die plaats hebben we dan een Victoriaanse smeedijzeren orangerie ontworpen met zicht op de omvangrijke stadstuin, met aanpalend een handgeschilderde keuken in Engelse stijl met professioneel kookfornuis en eethoek. Lees meer.

Showroom

Showroom

Onze showroom is, samen met het studiebureau, gevestigd op

Mechelsesteenweg 114
2018 Antwerpen
Tel.: +32 3 237 34 60

Vrij toegankelijk van dinsdag t/m zaterdag, 11 tot 18u (za. tot 17u). 

   

Lees meer

   

Interieurstoffen

Wandbekleding

Tapijt

Verlichting

Meubilair

Studiebureau

Het studieubureau is, gevestigd achteraan de showroom, de afdeling waar onze creativiteit hoogtij viert. Hier wordt uw interieur samengesteld, vertrekkende vanaf een grondplan en meer specifieke informatie, en verder uitgewerkt met oog voor de kleinste details inzake ontwerp en materiaalkeuze.

   

Lees meer

Te koop

 

vintage meubilair

Wereldwijd gaan wij op zoek naar unieke meubelstukken daterend van 2e helft 20e eeuw tot heden, en zijn wij ondertussen de trotse bezitters van een prachtige kollektie waaruit bepaalde stukken zijn geselecteerd die hier te koop worden aangeboden.

Buffetkast 1960

Ontworpen en op maat gefabriceerd voor de inrichting van een Londens appartement in de jaren 60. Uitgevoerd in zorgvuldig geselecteerd rozenhout op verchroomde poten. Voorzien van 2 dubbele draaideuren.

Afmeting:  br.240cm x d.50cm x h.80cm

Prijs

3.200 €

Baleri Valentina-C stoel

Gebaseerd op een bestaand model van Cerruti Baleri, heeft de Romeinse couturier Maurizio Galante dit item op een exclusieve wijze gestoffeerd met linten en in vorm vervaardigde lelies, in een gelimiteerde oplage. Afmeting: 50x50cm x hoogte 75cm.

Prijs

5.950,00 €

Kamerscherm Eileen Screen

Ontwerp van de Britse designer Andrew Tye, geïnspireerd op het kamerscherm van Eileen Gray uit de jaren 30. Dit exemplaar is uitgevoerd in geanodiseerd aluminium. Afmeting lengte (volledig gestrekt) 248cm x hoogte 186cm.

Prijs

7.960 €

 

Veranneman fauteuils

Set van 4 fauteuils van ontwerper Emiel Veranneman periode late jaren 40. Uitvoering in notelaar met zit- en rugkussen in typische stof uit diezelfde periode.

Afmeting br.65cm x d.65cm x h.65cm

Prijs

1.450 € per set van 2 stuks

Verner Panton kamerschermen

Originele stukken van Verner Panton uit de jaren 60, bestaande uit 3 identieke schermen solitair te plaatsen. Gestoffeerd met dessin Verner Panton op ronde voet in gegoten aluminium.

Afmeting per stuk:  br.60cm x h.160cm x d5cm

Prijs

2.450 € voor ensemble van 3 stuks